Ekspedisi Ke Sungai Manggis Banting Memburu Sarang “Ikan Patin”.

Port memancing memang terbaik..baru lepas hujan air pon agak tenang.

Ha...ni makan d'hia..baru je baling umpan xsampai 15minit Sang Keli mengena joran aku...aku dah dapat lesen..huhu..member?

Sabar menunggu..huhu

Member pon dah dapat lesen dah...ikan kedua..senyum lebar nampak..xsia2 ambik cuti satu hari...hehe

Cuaca memang cantek...xsabar menunggu sentapan dari Sang Patin...ahaha

Tunggu punye tunggu naik lagi sekor keli...yg ni agak kecik sikit dari yang td...

hari pon dah ptg...kami buat keputusan untuk kemas barang dan balik...ade plan lain di malam hari..misi utama nk mancing patin tp xdapat..yg dapat hanye 3ekor keli...ok la dari xdpt lansung kn...hehe



Pada malam hari plak...jom p makan Lava Burger...area Shah Alam, tapak kedai belakang UNISEL..



Terbaik Lava Burger...harga pon agak terbaik gak...puas hati la dari jauh datang semata-mata nk merasa..lain kali bole p lagi...SOS dia memang power..kenyang kot habiskan sebiji tu.. 




dah kenyang makan ape lg..jalan2 I-City dulu....



 Pukul 2pg baru smpai umah..esok dah nk gerak balik tempat kerja dah...ape2 pon enjoy...plan kami menjadi, harap lain kali dapat p lagi...

Tuesday, November 27, 2012 by Azreen
Categories: | 12 comments

Comments (12)

  1. hahahaha..puihhh...next time repeat sarang patin port yg same..

  2. Parghhh...best kot. Memancing dapat keli liar, seronok jugak tarik tuh. Tapi kalau ikan air tawar, paling rindu tarik ikan belida. Nak pulak yang 5 kilo. Bepeluh...

  3. wahh..sdapnyer burger tu..
    nk ckit..

  4. Crack...mmg best...nk mancing patin tp yg dapat keli...cuaca agak memuaskan la bru lepas hujan..kena p repeat lg..hehe

    Acik..nak ke? mmg sedap pon..

  5. terbaek...mancing kt area mn ni??mn taw blh join next time..

  6. Tu Ikan Sembilang la....saudara keli...

  7. ahaha...lebih kurang sama la tu....

  8. kawan mancing area Banting, sungai manggis...Badren Awang duk area mane?

  9. terbaek ar bro..
    tp aq tak brapa suka ikan patin..
    ingat lg dulu masa aq pergi kedai makan kt bangi..
    ada satu lauk asam pedas ni, aku ingtkan ikan tenggiri..sekali aq mkn, aq rasa loya.. ikan patin plak...
    tetiba plak rasa nk citer.. haha :)

  10. Fiq:xpe bro...pengalaman..kalau aku plak hantu ikan patin...masok lomak pon sodap...yg kat atas tu bkan ikan patin tap sembilang/keli...

  11. sg manggis area mana ye,belakang jais tu ke

Leave a Reply